Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

"Οι στοχαστές του αόρατου"


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» 2011 Μέση Ανατολή, παρουσιάζει την παράσταση «Οι Στοχαστές του Αόρατου», Khalil Gibran- Νίκος Καζαντζάκης, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου.
Η παράσταση αποπειράται τη θεατρική σύζευξη των δύο αυτών οικουμενικών στοχαστών , του Khalil Gibran και του Νίκου Καζαντζάκη, μέσα από την μυθοπλαστική επιστολογραφία τους, φωτίζοντας όχι μόνο τις αισθητικές φιλοσοφικές εμπειρίες τους και τη συνομιλία του δημιουργού με το έργο του, αλλά μετατρέποντας το κοινό σε ζωντανούς μάρτυρες των πιο μύχιων εξομολογήσεων γύρω από τα σημαντικότερα πρόσωπα που στοιχειοθέτησαν την προσωπική τους ζωή και την καθημερινότητά τους. Θα παρουσιαστεί στο
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών(Πειραματική Σκηνή), από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με την παράσταση «Λόγος και Σιγή».

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου
Σύνθεση κειμένων- δραματουργική επεξεργασία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Μαρία Λαζαρίδου
Σκηνικά-κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου
Φωτισμοί: Κωνσταντίνα Ευαγγέλου, Μαρία Λαζαρίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Λαζαρίδου
Οργάνωση παραγωγής: Mαρλέν Βερσιούρεν

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Πάνος Αργυριάδης (Kahlil Gibran), Εύη Σαρμή (Mάνα, Γαλάτεια Καζαντζάκη, May Ziadah, Ελένη Σαμίου), Χρίστος Στυλιανού (Νίκος Καζαντζάκης), Θάνος Φερετζέλης (Χρόνος, Σπιτονοικοκυρά, Υστερόγραφο, Ταχυδρόμος ή Το Αόρατο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου